Milliyetçi Hareket Partisi Şuhut İlçe Başkanı Abdullah Zeybek, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Zeybek mesajında, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.
Vatan, millet ve istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’de kabul edilişinin 100. yıl dönümünün kutlanacağını bildirerek: “İstiklal Marşı; Türk Milletinin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan, yurt ve bayrak sevgisinden ödün vermeden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Milletimizin yaşadığı en sıkıntılı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuş, aziz kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamıştır. Milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy umudunu, heyecanını, bilgisini milletiyle paylaşmış ve milli mücadele ruhunun alevlenmesine, diriliş harekâtının başlamasına öncülük etmiştir.
İstiklal Marşımız, milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan ve yazıldığından bugüne, yolumuzu aydınlatmakta, ruhlarımızı birleştirmektedir.
Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan merhum Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100’üncü yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.


Başkan Zeybek’ten 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Aki f Ersoyu Anma Günü Mesajı

Başkan Zeybek’ten 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Mesajı