Başkan Ulusoy'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Karaadilli Belediye Başkanı Mesut Ulusoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ulusoy yazılı olarak yayınladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. 23 Nisan 1920’de bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koyan bu iradeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır’ diyerek bütün dünyaya duyurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Çocuklarımızın güven ve huzur içinde, Şuhut ilçemiz ve Karaadilli Beldemizin cadde ve sokaklarında özgürce dolaştığı,  bilimsel eğitim aldıkları, gelecek kaygısı taşımadan özgürce yaşayacakları özgür bir Türkiye özlemiyle,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

 


Başkan Ulusoy'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Ulusoy'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı