Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tunçay yazılı olarak yaptığı açıklamalarında, "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli’nin açıklamaları ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. 

Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tunçay, “Yapılan desteklemeler çiftçimiz için büyük önem taşımaktadır. Çiftçimizin içinde bulunduğu durum da yapılabilecek en iyi çalışma bu olmuştur. Bu desteklemelerin hayata geçirilmesinde büyük bir çabası olduğunu yakınen bildiğim Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya ya özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Tunçay, “Bu ziyaretler kapsamın da Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya beyi de ziyaret ederek, çiftçimizin yaşadığı sorunları ve beklentilerini paylaşmıştık. O esnada Sayın Vekilimizin de birçok hususa vakıf olduğunu farkettik. Çözüm önerilerini dinledik. O gün söylediklerinin bugün uygulamaya geçmesi bizler için çok sevindirici olmuştur. Zaten Ali Özkaya bey, her zaman bizlerle istişare halinde. Sürekli olarak saha da çiftçimizin ve üreticimizin yaşadığı sorunları yerinde görüp bilen bir isim. Geçtiğimiz aylarla da yine bu hususta tüm ziraat odaları başkanları ile toplantı yaparak sorun ve talepleri almıştı. Bizler açısından muhatap alınmak, çiftçilerimizin sorunlarının dikkate alınması ve sonuç elde edilmesi çok faydalı. Bu noktada hükümete ve özellikle çiftçinin her zaman yanında olan, kendisi de bir çiftçi ailesine mensup Ali Özkaya beye teşekkür ediyorum” dedi. 
“Özkaya’nın Projesi Olan Taşınabilir Güneş Paneli Projesini Önemsiyoruz”


Çiftçinin gübre ve diğer girdilerin artması nedeniyle önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Tunçay, girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade ederek, “Girdi maliyetlerini bir şekilde düşürmemiz gerekiyor. Bizler ziraat odaları olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ilgililerine konuları tek tek iletiyoruz. Şuanda global olarak etkilendiğimiz pandemi nedeniyle fiyatları artan ve çiftçimiz açısından en büyük problem haline gelen gübre, elektrik ve akaryakıttır. Gübreye ve diğer ürünlere yapılan desteklemeler çiftçimize can suyu olacaktır. Birde ümitle beklediğimiz yine Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya beyin projesi olan, büyük bir titizlikle takip ettiğini bildiğimiz ve büyük önem verdiği çiftçimizin elektrik ve akaryakıt giderlerini minimuma indirecek, taşınabilir güneş enerji santrallerine verilecek kamu destekleri. İnşallah bu projeyi sayın vekilimizin yoğun çabası ile hayata geçirilmesini bekliyoruz. Çiftçimizin en önemli girdi kalemi elektrikle ilgili sorunu neredeyse sıfıra inmiş olacak. Bu sayede çiftçilerimiz daha çok üretecek, daha çok kazanacak. Sayın Özkaya’nın projesi olan taşınabilir güneş paneli projesini önemsiyoruz. Akaryakıt’a verilen desteklemelerde çiftçimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu girdilerin düşürülmesi üreticilerimiz ve çiftçilerimiz açısından önemli. Şuanda ülkemiz tarım ve hayvancılıkta kendi kendisine yeten bir ülke, ancak bu sorunlar aşıldığı takdirde daha fazlasını başarmamız mümkün. Çiftçimizin kazanması, çiftçimizin üretmesi Türkiye için çok önemli,  bu yüzden şahsi kanaatim özellikle tarımın siyasetin dışında tutulması gerektiğidir” dedi.


Başkan Tunçay: Desteklerin Artırılması Çiftçimize Can Suyu Oldu

Başkan Tunçay: Desteklerin Artırılması Çiftçimize Can Suyu Oldu