2021 Yılını geride bıraktığımız yılın bu son günlerinde,Halkın umutlarının da yanlış yönetim ve ekonomik politikalar ile mevcut iktidar gibi tükenmektedir. 

Çarşı ,Pazar’da vatandaşın alım gücünün düştüğünü göremeyenler,birkaç ay öncesine kadar dolar’ın 8.50’lerden 18 TL’ye çıktığını sorgulamayıp susanlar,18 TL’den 12 TL’ye düştüğünde halay çekip Halkın aklı ile alay etmektedir. 

Asgari ücret zammı henüz işçinin eline geçmeden alım gücü düşmüş ve eriyip gitmiştir.Çiftçi yeni sezonda tarlasına gübre atamayacak hale düşmüş,Hayvan üreticisi eskiden 1 kilo et ile 1 çuval yem alırken şimdi süt ineklerini kesime göndermektedir.Esnaf,memur ve emeklinin hali ise daha vahim durumdadır.İktidar henüz bu kesimler için herhangi bir çözüm önerisi getirememiştir.Muhalefet Milletvekillerinin Meclis’te bu kesimler için getirdiği çözüm önerileri ise AKP-MHP oyları ile reddedilmektedir. 

Halkın sesine kulak tıkayanlar bunlar yetmezmiş gibi,yoksulun ödediği vergilerden alıp faizciye dolar kuru garantili para aktarma peşindedir. 

Çarşıda Pazarda son 20 yılda yapamadıklarınızı anlatan broşür dağıtmak,pazarın çarşının yangın yeri olduğunu görmeniz için büyük fırsattır.Vatandaşın gündemini bu sebeple daha rahat öğrenecek ve yangın yerini göreceksiniz. 

25 Km’lik yolu 6 yılda tamamlayamayanlar,İlçemize henüz nitelikli bir okul dahi kazandıramayanlar,ortaokullar da 45 kişilik sınıflarda eğitim görmeye çalışan öğrencilere çare bulamayanlar,Taşımalı eğitim yerine yerinde eğitim için çaba harcamayanlar ister erken ister zamanında seçim ile gideceklerdir. 

Yapılan son kamuoyu araştırmaları da bunu açıkça göstermektedir.Afyonkarahisar’da da CHP’si  yüzde 23’e yakın oy oranı ile 2 vekil çıkarmaktadır.Yapılacak olası erken ve zamanında seçimlere kadar 3’üncü vekil için mücadelemizi sürdüreceğiz. 

CHP ve Millet İttifakının bu yükselişini görenler şimdi de Halk için çalışan Belediye Başkanlarımızı asılsız iddialar ile yıpratma ve çalışamaz duruma getirme mücadelesi vermektedir.Halbüki haksız yere iptal ettikleri İstanbul seçimlerinde 800 bin fark yediklerini unutmuş olacaklar. 

2022 yılının Ülkemizde yeniden umutların yeşereceği,Hak-Hukuk ve Adaletin yeniden sağlandığı,Yoksulluk ve Yolsuzlukların son bulacağı,7’den 70’e tüm insanlarımızın yüzlerinin güleceği bir yıl olmasını, 

Ülkemiz,İlçemiz ve Milletimiz adına temenni eder Mutlu Huzurlu ve Sağlıklı  yeni ve güzel yıllara hep birlikte erişmeyi dilerim. 

                             MEHMET KAHRAMAN 

                     CUMHURİYET HALK PARTİSİ  

                            ŞUHUT İLÇE BAŞKANI


Başkan Kahraman'dan 2021 Yılı Değerlendirmesi

Başkan Kahraman'dan 2021 Yılı Değerlendirmesi