AK Parti Şuhut İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Ak, Sarıkamış Harekatının 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ak yazılı olarak yayınladığı mesajında; “22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda 90 bin asker Milli Mücadelemiz adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiler.

Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı  bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve  kardeşlik dersidir. Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekatı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz arazi ve kış şartlarında en ağır koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir. Bu vatanın bizlere nasıl emanet bırakıldığını tarihe yüz yıllar önce böyle yazmışlardır, Ardahan, Kars, Iğdır, Başta olmak üzere, Serhat iller her zaman vatan için bayrak için kendini feda etmiştir, vatanın bağımsız bütünlüğü için canını ortaya koyan Sarıkamış Harekatı, Yurdun dört bir köşesinden gelen kahraman askerlerimizin acı hatıralarıyla son bulsa da, Milletimizi derinden etkileyen o kahramanlarımızı aziz Milletimiz bağrına defnetmiştir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi


BAŞKAN HATİCE AK'TAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

BAŞKAN HATİCE AK'TAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI