Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” Dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bozkurt yazılı olarak yayınladığı mesajında, ”Bir ülkenin kalkınması ve güçlü olması, kalkınmayı her alana ve toplumun her kesimine yayarak topyekûn hale getirilmesiyle mümkün olacaktır. Bir tek alanda veya belli bir çevrede oluşan kalkınma kalıcı olamaz. Bu nedenle 12-18 Aralık günleri arasında kutlanacak olan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”  topyekûn kalkınmada büyük önem arz etmektedir. Kalkınmanın en önemli ayaklarından biri güçlü bir ekonomidir. Ekonomimizin güçlü olması da tutum, yatırım ve yerli ürünler kullanılarak sağlanabilecektir.

Ülkelerin kalkınmasının sürdürülebilirliği için ithalat-ihracat dengesinin sağlanması, bunun için de üretimi arttırmanın yanında yerli ürünlerin kullanımına yönelim şarttır. Devletimizin son yıllarda gerçekleştirdiği hamlelerle ülkemiz artık her alanda dünyanın en ileri ülkeleri arasındaki yerini almıştır. “Yerli ve Milli Olmak” adına elde edilen birçok başarılı proje ile daha önceki yıllarda tamamen yurt dışına bağlı halde olan savunma sanayimiz artık büyük ölçüde yerli olarak karşılanmaktadır. Aynı çerçevede sertifikalı tohumdan elektronik aletlere, teknolojik ürünlerden gemi üretimine birçok alanda yerlileşme büyük ölçüde sağlanmış olup, bu gelişmelerle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma adına çok değerli adımlar atılmıştır; atılmaya da devam etmektedir. Günümüzde, Türkiye’de üretilen ürünler dünya standartları kalitesinde olup, önceki yıllarda tarıma dayalı olan ihracatımızda artık sanayi ürünleri ve teknolojik ürünler ağırlıklı hale gelmiştir.Örnek verirsek Sihalar,Atak Helikopteri,Obüsler,Tanklar,Muharebe Araçları,Göktürk uydu sistemleri,yerli füzeler,sismik araştırma gemileri ve niceleri. Bu olumlu gelişmelerin çoğalması; yerlileşmenin toplumun tüm kesimlerine yayılması ve kalıcı olması için vatandaşlarımızın da yerli üretimi tercih etmeleri gerekmektedir.  Bu yönetim, toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak, üretimin, istihdamın ve ihracatın artmasına; dolayısıyla milli gelirin de artmasıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır.

Bu vesile ile yerli malı kullanarak ekonomimize katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Şuhutlu hemşerilerimin,Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyor, mutluluklar diliyorum.”dedi.


Başkan Bozkurt'tan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'' Mesajı

Başkan Bozkurt'tan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'' Mesajı