Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı 1200 nüfuslu Balçıkhisar Köyü’nde çok dikkat çeken bir kutlama töreni gerçekleşti

Etkinlikte köyde yaşayan tüm vatandaşlar akşam köy meydanında toplandı. Kadını, erkeği genci yaşlısı yediden yetmişti tüm vatandaşlar tüm köyde dolaşarak fener alayı etkinliği düzenledi. 10.Yıl Marşı ile köyde tur atan vatandaşlar ‘Mustafa Kemal’in askerleyiz’ , ‘ Ne Mutlu Türküm’ sloganları attı. Köyde yaşayan genç kadınların ise ellerindeki davullarla dolaştıkları görüntüler sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Alakuzu: 700-800 Kişi Katıldı

Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu Başkanı aynı zamanda İzmir Balçıkhisarlılar Derneği Başkanı Veysel Alakuzu, etkinliği dernek olarak desteklerini dile getirerek, “Muhtarlığımız, İzmir’deki Balçıkhisarlılar Derneği ve Afyondaki Balçıkhisarlılar Derneğinin de katkıları ile yaklaşık 700-800 kişinin katılım oldu. Köyümüzün girişinden başlayan meşaleli fener alayı tüm köyün sokaklarını dolaşarak köy meydanında toplandı. Hep birlikte saygı duruşu, istiklal marşı okuduk. Devamında havai fişek gösterisi ve tüm köy halkının katıldığı eğlence etkinliği ile organizasyonumuz son buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 


Balçıkhisar Köyünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Fener Alayı Yürüyüşü

Balçıkhisar Köyünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Fener Alayı Yürüyüşü