Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Afyonkarahisar il başkanlığını ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Kirişçi altılı masanın PKK, PYD, FETÖ, bütün terör örgütleriyle, iş birliği içerisinde olduklarını söyledi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da “Rabbim Cumhurbaşkanımız liderliğinde zafere ulaşmayı nasip etsin” diye konuştu.

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Afyonkarahisar il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay'ın karşıladığı Kirişçi’ye, makamda mermerden yapılmış satranç seti hediye edildi. Kirişçi daha sonra AK Parti ilçe başkanları, belediye başkanları ve tarım hayvancılık konusundaki sektörlerde hizmet veren iş insanlarının bir arada bulunduğu toplantıya katıldı.

 

“Cumhurbaşkanımız liderliğinde zafere ulaşmayı Rabbim nasip etsin”

 

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Değerli milletvekillerim, belediye başkanlarım, il genel meclisi başkanım, ilçe başkanlarımız, il yönetim kurulumuzun çok değerli üyeleri, kadın ve gençlik kollarımız hasılı tüm teşkilatımız, toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah. Sayın Bakanım, Afyonkarahisar'ımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle sizin Afyonkarahisar'a gelmenizi arzuluyorduk. Nasip bugüneymiş. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Bakanımız Afyonkarahisar olarak 18 sekiz ilçe, 420 köy, 42 beldeyle Türkiye'de en çok belediyesi olan toplam 60 belediyesi olan bir iliz. Aramızda tabii ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız var. Ben de belediye başkanlarımız da var. Onların talepleri olacaktır. Ben teşriflerinizden dolayı size ayrıca çok teşekkür ederim Sayın Bakanım. Rabb'im inşallah güç kuvvet versin ve 2023 yılında da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de hep beraber zafere ulaşmayı Rabbim bize nasip etsin inşallah” dedi.

 

“Bu süreçte bir katkımız olursa mutluluk duyarız”

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise konuşmasında “Kıymetli il başkanım değerli milletvekillerim, belediye başkanlarım, il genel meclis başkanım, Afyonkarahisar'ımıza değer katan kıymetli

Dostlar, Partimizin her kademesinde görev alan değerli dava arkadaşlarım, öncelikle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Bugün gecikmiş olan Afyonkarahisar ziyaretimizi icra etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu öncelikle belirtmek istiyorum. 14 Mayıs'ta önemli bir seçim var. Seçim sürecinde de genel merkezimizden bizleri ısrarla talep eden illerimizin başında Afyonkarahisar'ımız

geliyordu. Tabii ki bu reddedilecek bir davet değildi. Biz de burada bu süreçte bir katkımız olursa bundan mutluluk duyarız diye sizlerin arasındayız” dedi.

 

Kumar masası göndermesi

 

“Şimdi de evimizdeyiz, partimizdeyiz” diyen Bakan Kirişçi sözlerine şöyle devam etti; Önemli bir seçim. Bu seçim biz belki her seçime bir değer atfettik. Ondan dolayı bu seçim farklıdır. Bu seçim özeldir, önemdir, önemlidir dedik ama bu seçim gerçekten önemli. Çünkü bu seçimi önemli kılan birkaç husus var. Birincisi 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti geride kalıyor ve yeni bir yüzyıla başlıyoruz. Buna biz Türkiye yüz yılı adını veriyoruz. Ama bu yüzyıl sadece Türkiye'nin yüz yılı değil, bize bel bağlayan Türkiye'yi kendine rehber gören mazlum ve mağdur bütün coğrafyalar için de önem arz eden Balkanlar'dan, Kafkasya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, herkesin üzerinde titizlikle durduğu, dikkatle takip ettiği bir seçim. Tabii bu seçimi önemli kılan bir diğer husus da AK Parti ve Cumhur İttifakı'na karşı oluşturulan o blok ve bu bloğun oluşma şekli ve bugünkü geldikleri nokta, gizlemedikleri, alenileştirdikleri pek çok husus. Bunları hepimiz biliyoruz. Hepimiz görüyoruz. Birkaç cümleyle buradaki muratlarının ne olduğunu belki bir kez daha ifade etmekte yarar var. Gerçekten altılı masa aylarca bu toplantıları sürdürdü. Ama sürdürdükleri toplantılarda her meseleyi sözde müzakereyle bir zemine oturttuklarını ifade ederlerken ne hikmetse cumhurbaşkanı adayı konusunda bir anlaşmazlık çıktı. Uzlaşamadılar. Masadan kalktılar geri döndüler geldiler. Bu kumar masası, bu noter masası, tanımlamalarında bulundular ama ne oldu, ne bitti? Tekrar masaya geri dönüş yaptılar. Sonra beni falanca kişi ikna etti dedi. Ve çıkardıkları adayla ilgili de işte ittifakın açık, aleni ortaklarının kimler olduğu da anlaşıldı. Dolayısıyla burada PKK, PYD, FETÖ, bütün terör örgütleriyle, iş birliği içerisinde olduklarını artık el alem herkes görür hale geldi. Bundan dolayı da, 14 Mayıs başka bir önem arz eder pozisyona girdi. Tıpkı rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950 de ‘Söz milletindir. Karar milletindir’ dediği gibi artık böyle bir evreye geldik.

 

“Vatandaşlarımız bunlara geçit vermeyeceğiz diyor”

 

Kirişçi “21 yılda bu ülkenin kazanımlarını Türkiye yüz yılı vizyonu çerçevesinde yeni kazanımlar eklemeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde veyahut da bir cumhurbaşkanı adaylarının dahi nasıl belirlendiğini bildiğimiz bu yedili masaya bu ülkeyi teslim edeceğiz. Allah göstermesin onların görev alması, iş başı yapması durumunda bunların neler yapabileceklerini burada tek tek saymak mümkün. Ama ben bunları ifade etmekten bile milletim adına ürkerim, korkarım

Çünkü terör örgütleriyle iş tutanların neler yapabileceği açık ve aşikar. Burada zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı'yla milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesinin olacağını, olduğunu bunu görmek lazım. Bu Tayyip Bey'in, Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir cumhurbaşkanlığına tamam mı, devam mı meselesinin ötesinde böyle de bir beka boyutu var. Allah'ın izniyle milletimizin irfanı, erdemi, basireti, feraseti bu ayrımı yapabilecek durumda. Dün Kahramanmaraş'ın Tekir, Onikişubat'a bağlı Tekir mahallesinde bir vatandaşımız markette karşılaştığında seçimde ne yapacaksın dediğimde

dedi ki çift kazık batmaz dedi. Bu Anadolu insanının ifadesidir. Biz dedi buradaki hissettiklerimizin gereğini yapacağız. Bunlara geçit vermeyeceğiz dedi. Çok şükür sahada vatandaşımızın ilgisi alakası üst düzeyde. Bunu görüyoruz. Biz bugün burada 45. istişare toplantısını yaptık. Geçtiğimiz haftalarda, son iki üç haftada örneğin Kırklareli, Çanakkale, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Sakarya başta olmak üzere bu batıdaki illerimizi, sonra da doğuya gittik, Kars, Ardahan. Sonra güneye gittik. Güneyde, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da. Siirt, Batman buraları ziyaret ettik. Hamdolsun her yerde aynı. Ama bizim herhangi bir şekilde madem vatandaşımızın böyle bir duruşu var” diye konuştu.

 

“Türkiye yüzyılı için doğru zaman, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan”

 

“Sandık gününü bekleyelim demek doğru değil” diyen Kirişçi “AK Parti olarak, aile olarak bunu hiçbir zaman yapmadık. Hep sıkı tuttuk ciddi çalıştık. Ben eminim Afyon teşkilatımız da bu çalışmaları en seri şekilde sürdürmeye devam edecek. Ve sözün özü inşallah Türkiye yüzyılı için doğru zaman, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan diyorum. Hepinize sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.  


BAKAN KİRİŞÇİ AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

BAKAN KİRİŞÇİ AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ