Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri ve Gün FM işbirliğinde süren Kadına Dair programına Şuhut Kadın Kültür Evi Müdiresi Betül Avcı, Şuhut Kadın Kooperatifi Başkanı Özlem Günhan ve Şuhut Kadın Kooperatifi Üyesi Melek Imış konuk oldu. 

 

“Kurslarımız ilgi görüyor”

 

Şuhut Kadın Kültür Evi’nde aşçı yardımcılığı ve giyim kursu açıldığını söyleyen Şuhut Kadın Kültür Evi Müdiresi Betül Avcı, “Her iki kursumuz yoğun ilgi görüyor. Ayrıca katılımcılarımıza spor faaliyetleri yapıyoruz. Kültür Evimize aylık ortalama 500 kişi geliyor. Aşçı yardımcılığı kursuna katılan kadınlarımız haftada 1 gün bükme yapıp satıyorlar. Geliriyle malzeme alıyorlar. Tüm kadınlarımızı Kültür Evimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Tüm emek verenlere teşekkür ederiz”

 

Şuhut Kadın Kooperatifi olarak sütlaç kasesi, sosluk ve buhurdanlık ürettiklerini söyleyen Şuhut Kadın Kooperatifi Başkanı Özlem Günhan “Şu an bulunduğumuz konuma gelmek için çok emekler harcandı. Tüm emek verenlere teşekkür ederiz. Kooperatifimizde 5 kadın çalışanımız var. Asgari ücret alıyorlar ve sigortaları yapılıyor. Amacımız sayımızın daha artması. Zaman içinde umarım bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

“Kadın isterse her şeyi başarır”

 

Kadın Kooperatifiyle tanıştıktan sonra hayatının daha anlamlı bir hale geldiğini söyleyen Şuhut Kadın Kooperatifi Üyesi Melek Imış, kadınların istedikleri takdirde her şeyi başarabileceklerini söyledi. 

Yayın sonrası konuklarını tebrik eden Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar, kadın emeğinin değerlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. 


Aylık ortalama 500 kişi geliyor

Aylık ortalama 500 kişi geliyor