-Av Yasağının Kalkmasının Ardından Balıkçılar İş Başı Yaptı 

(Fotoğraflı - Görüntülü)

Recep Dikici

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde balık avı yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından tezgahlar balıklarla şenlendi. Yaşanan bolluk dolayısıyla fiyatlardaki düşüş vatandaşları memnun etti.

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından Şuhut Kapalı Pazar Yerinde her hafta Cumartesi günleri kurulan balık pazarında tezgahlar balıklarla doldu. Şuhut'lular tezgahlarda bol bulunan Karadeniz hamsisi, palamut, levrek, çipura ve sazan gibi balıkları tercih ederken, fiyatlardaki düşüşün olumlu olması ise vatandaşları memnun etti. Balık sezonunun başlaması ile hamsi 15 ile 20 liraya, levrek ve çipuranın kilosu ise 30 liraya tezgahlardaki yerini aldı.

Balıkçı Esnafı Orkun Sarılık konu ile ilgili açıklamalarında, ''Yeni sezona yeni balıklarla başladık Allah'ın izniyle. Güzel balıklarımız var. Hamsi, levrek ve çipura gibi taze balıklarımız var. Günlük taze balıklarımızı getiriyoruz artık. Sezonumuz tüm balıkçılara hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız hayırlı bir sezon diliyoruz. Her zaman olduğu gibi dededen toruna 50 yıllık mesleğimize devam ediyoruz'' dedi.

Pazardan balık alan Fehmi Civri ise konu ile ilgili açıklamalarında, ''Balık sezonu açıldı. Etten daha iyidir. Korona virüsüne karşı koruyucu özelliğe sahip. Pazardan 5 tane palamut balık aldım. Tanesini 15 liradan aldım'' dedi.

Bir başka vatandaş İbrahim Aydın ise konu ile ilgili açıklamalarında, ''Balık sezonu açıldı mutluyuz. Tezgahlarda balıklar yerini aldı. Haftada en az 2 kere balık yemeliyiz'' ifadelerine yer verdi.

(RD-
 


Av Yasağının Kalkmasının Ardından Balıkçılar İş Başı Yaptı

Av Yasağının Kalkmasının Ardından Balıkçılar İş Başı Yaptı