Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) 2023-2024 Akademik Yılı, “Nüfus ve Ailenin Ehemmiyeti” konulu açılış dersi ile başladı. İlk dersi, 60’ıncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61, 62, 63, 64 ve 65’inci Hükümetler Orman ve Su İşleri Bakanı; 25’inci Dönem İzmir, 23, 24, 26 ve 27’nci dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu verdi.
“ASÜ Kısa Zamanda Çok Gelişti, Sayın Rektörümüzü Tebrik Ediyorum” 


Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’ye çevre, orman ve su işleri alanlarında önemli hizmetler veren eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu kürsüye geldi. “Nüfus ve Ailenin Ehemmiyeti” konulu sunumu öncesinde Aksaray’da ve ASÜ’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Eroğlu, “Ben Aksaraylıların fahri hemşehrisiyim ve bununla gurur duyuyorum. Ayrıca ASÜ gibi, ülkemizin gelişen bir üniversitesinde, gençlerimizle birlikte olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Üniversitemiz gerçekten kısa süre içinde büyük gelişmeler gösterdi. Rektörümüz başta olmak üzere tüm akademik kadroyu tebrik ediyorum” dedi. ASÜ’nün Türkiye için önemli bir üniversite olduğuna da değinen Veysel Eroğlu, “Öğrencilerimiz açısından ASÜ’de okumak bir ayrıcalık. Şimdilerde Teknopark da kuruluyor. Rektörümüzün bu konuda yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayan. Kendilerini bir kere daha tebrik ediyorum” dedi.


- “Aileyi İfsat Etmeye Yönelik Harekâtlar Günümüzde de Sürdürülüyor” -
Ailenin Türk milleti için çok önemli olduğunu ve Türklerin bu kuruma verdiği önem sayesinde çok sayıda devlet kurabildiklerini ifade eden Veysel Eroğlu, son zamanlarda aile yapısını tahrip için pek çok çalışma yapıldığını belirtti. Bu çalışmaların Osmanlı döneminde de olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Karlofça’dan sonra Osmanlı’yı yıkmak için 100 adet proje hazırlandı. Bugün de gönül coğrafyamızın son kalesi olan Türkiye’nin yıkılması için belki binden fazla proje var. Ama düşmanın bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var… Bizim bayrağımız ilelebet payidar kalacaktır” dedi. Batı’nın, Osmanlı’yı yıkmak için uyguladığı aileyi ifsat etme harekâtlarının günümüzde de farklı şekillerde yapıldığını anlatan Prof. Eroğlu, “Batı, Türkler üzerinde iki büyük oyun oynuyor. Bunlardan birincisi aileyi yıkmak ve gençliği yanlış yönlendirmek; ikincisi ise nüfusu azaltmaktır” dedi ve konuşmasını evlilik yaşının yükselmesi bağlamında sürdürdü.
- Evlenme Yaşının Giderek Yükselmesi Nüfus Artışı Bakımından Risk -
Son 20 yılda Türkiye’de 26 olan ortalama evlenme yaşının 28,2’ye çıktığını, Aksaray’da ise 24’ten 26’ye yükseldiğini ifade eden Veysel Eroğlu, evlilik yaşının yükselmesinin nüfus artışı bakımından büyük bir risk teşkil ettiğini vurguladı. Nüfus artış oranlarına ve doğurganlık oranlarına dair de bilgiler paylaşan Eroğlu, “2022 verilerine göre Türkiye’de bir ailenin sahip olduğu çocuk sayısı 1,62. Yani bir ailenin en fazla iki çocuğu var. Nüfusun sağlıklı bir biçimde büyümesi için ortalama doğurganlık oranının 2,05 olması gerekiyor. Biz, hâlihazırdaki oranla Fransa’nın dahi gerisindeyiz. Bu durum tehlike çanlarının çaldığının göstergesidir. Evliliklerin teşviki için devlet kurumlarının çalışmalar yapması gerekiyor. Çünkü güçlü devletin temel unsurlarından birisi nüfustur. Nüfusun büyüklüğü devletin gücünü de gösterir” dedi. Eroğlu, televizyon ve sosyal medyanın da aileyi zedelediğini belirterek, özellikle bir takım dizi filmleri eleştirdi.
ASÜ’deki akademik yıl açılış töreni, yapılan konuşmalar ve verilen ilk dersin ardından tamamlandı


AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE YENİ AKADEMİK DÖNEM AİLE TEMALI İLK DERS GURURUMUZ EROĞLU TARAFINDAN VERİLDİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE YENİ AKADEMİK DÖNEM AİLE TEMALI İLK DERS GURURUMUZ EROĞLU TARAFINDAN VERİLDİ