Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kurulan kapalı pazar yerinde alışveriş sabah yapılan dua ile başlıyor. 30 yıldır devam eden gelenekte tezgahlar açıldıktan sonra müşteri ve pazarcı esnafı bolluk ve bereket getirmesi için dua ederek işlerine başlıyor.  
  
Şuhut ilçe kapalı pazaryeri'nde kurulan ve ilçenin en büyük pazarı olan Cumartesi pazarı 30 yıldan bu yana her hafta dualar ile açılıyor. Hoparlörden yapılan dua ile esnaf ve müşteriler ellerini semaya açarak alışveriş öncesi dua ediyor. Yapılan dua da alışverişin ve ticaretin öncelik dürüst ve hayırlı yapılması temennisinde bulunulurken sonrasında ise yapılan duanın işlerimiz de kolaylik ve bereketli olması ifade ediliyor. Yapılan duanın ardından ise pazarda alışveriş başlıyor.
Pazar Esnafı Ömer Faruk Ceyhan konuyla ilgili açıklamalarında, "Gayet güzel pazarın bereketi artıyor. Bu aşağı yukarı ben zeytincilik yaptım yapalı yaklaşık 30 yıldır var. Önceden daha erken başlıyordu pazar erken kuruluyordu şimdi ise 8-9 gibi başlıyor. 

Müşteri Ahmet Altın ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Çok güzel bir duygu Allah razı olsun. Hayırlı iş için hayırlı işler için başlıyorlar. Ben 30 yıldır Şuhut'tayım sabah sekiz buçuk dokuz gibi başlıyor"dedi.  


Afyon'un bu ilçesindeki pazarda eller cebe girmeden önce semaya kalkıyor

Afyon'un bu ilçesindeki pazarda eller cebe girmeden önce semaya kalkıyor