Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede görev yapan personelin yemek ihtiyacını karşılamak için Afyonkarahisar Kızılay Şubesi, 25 kişilik gönüllüsü ile yola çıktı.

 

Anıtpark önünde bir araya gelen Afyonkarahisarlı 25 Türk Kızılay gönüllüsü, deprem bölgesinde görev almak için İzmir'e doğru hareket etti.

 

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kızılkaya Afyonkarahisar il Genç Kızılay Teşkilatı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Kızılay topluluğu ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) genç Kızılay topluluklarının aralarında bulunduğu 25 kişilik ekibin bugünden itibaren İzmir'deki deprem bölgesindeki çalışmalara katılacağını söyledi.

 

Gönüllü ekibin İzmir'de görev yapan 112 ,AFAD, UMKE ve Arama Kurtarma ekiplerinin beslenme ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Okyar, şöyle konuştu: "Biz, İzmir'deki deprem bölgesine 25 kişilik ekiple gidiyoruz. Buradan bütün ihtiyaçlarımızı da oraya götürüyoruz. Deprem bölgesindeki sahra mutfağımızda görev yapan kamu personelimize günde 1000 kişilik yemek vereceğiz. İnşallah, Afyonkarahisar halkının ne kadar yardımsever olduğunu hizmetlerimizle göstereceğiz.

Kendilerine araç konusunda destekte bulunan Afyonkarahisar Belediyesi, Ekipman ve Gıda desteğinde bulunan bulut yemek şirketi sahibi Banu hanım , Yarım Elma Derneği  ve sucuk ve lokum gönderen esnaflara teşekkür eden Okyar, sahada gıda konusunda ihtiyaç olması halinde Afyonkarahisarlı iş adamlarından da destek isteyeceklerini ifade etti.


Afyonkarahisar İzmir için tek yürek

Afyonkarahisar İzmir için tek yürek