Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu, genç eskrim sporcularının heyecanla beklediği Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmelerine ev sahipliği yaptı. Yarışmalar, U-10, U-12 ve U-14 yaş kategorilerinde düzenlendi.

Türkiye Eskrim Federasyonu 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan ve 9-10 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan “Federasyon Kupası” turnuvalarında yarışacak sporcular belirlendi. Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Afyonlu Eskrimciler, U-10, U-12 ve U-14 yaş kategorilerinde düzenlenen il seçmelerinde birincilik için kılıçlarını çekti.

U-14 erkekler kategorisinde İsmail Efe Eser birinci olarak büyük bir başarı elde etti. U-14 kızlar kategorisinde ise Hülya Duru Özbek birincilik kürsüsüne çıktı. U-12 kızlar kategorisinde Tuğsem Turunç üstün performansıyla birinci olurken, U-12 erkekler kategorisinde Selçuk Kayra Ertaş zirveye ulaştı. U-10 erkekler kategorisinde de Aziz Eymen Günay birinci oldu.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu il seçmelerine katılan sporcuları tebrik ederek: “Afyonkarahisar'da düzenlenen bu seçmelerde genç eskrimciler, yeteneklerini sergileyerek hem bireysel başarılar elde etti hem de sporun ve fair-play ruhunun önemini bir kez daha vurguladı. Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmeleri, Afyonkarahisar'ın sporcu yetiştirme ve spor etkinlikleri alanındaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür organizasyonlar, gençlerin sporla buluşmasını sağlarken aynı zamanda ilimizin spor potansiyelini de ortaya koymuş oldu. Seçmelerde emeği geçen antrenörlerimizi ve seçmelere katılan sporcu kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyor, kendilerine spor dolu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.


 


Afyon'da Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmelerine e

Afyon'da Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmeleri Heyecanı Yaşandı