Ülke çapında, çok sayıda akaryakıt istasyonu İşletmeciliği yapan  mağdur işletmeci, Afyonkarahisar’da bir araya geldi. 

Türkiye’nin bir çok ilinden gelen Akaryakıt İstasyonu işletme mağdurları Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesine bağlı, Gömü beldesinde bir araya geldi. Petrolcüler iş veren ve işyerleri Derneği Başkanı Mert Ali Öztürk, ile birlikte Gömü’de toplanan çok sayıda petrol işletmecisi olan, mağdur işletmecler yaşadıkları sorunları dile getirdi. Petrolcüler iş veren ve işyerleri Derneği Başkanı Mert Ali Öztürk yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, şu ifadelere yer verdi;

 

“ Değerli Kamu oyu bizler petrol istasyonları işletmecileri olarak, son dört aydır büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu anlamda da büyük bir haksızlığa uğradık, EPDK Tarafından belirlenen akaryakıt dağıtım şirketi   ile bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadan, paramız karşılığında yakıt aldığımız Türkiye genelindeki,1200 adet akaryakıt istasyonumuz son dört aydır kapalı. 

Akaryakıt istasyonlarımızda, bizler gece gündüz denetim altında olmamıza rağmen, aldığımız akaryakıtın her türlü vergisini ödememize rağmen, bizlere yakıt dağıtımında bulunan, bir akaryakıt dağıtım şirketi yüzünden, bizler mağdur edildik. Gerekçe olarak ta Akaryakıt dağıtım şirketinin kestiği naylon fatura nedeni gösteriliyor. Peki bizim suçumuz ne ? Sanki kesilen sahte naylon faturayı biz kesmişiz gibi davranmalarının nedenini bir türlü anlayamadık. 

 

Gelsinler, tüm ayrıntılarına kadar bizleri denetlesinler ,incelesinler aldığımız yakıt tonajı belli girdisi belli çıktısı belli, eğer ki en ufak bir yolsuzluğumuz, haksız rekabetimiz ya da kaçak mazot satışımız gibi, buna benzer olumsuz bir durumumuz söz konusu ise, eyvallah biz bunu hak ettik diyelim ama, hiç bir şekilde bu saydığım olumsuz durumlar söz konusu değilken, neden bizleri mağdur edip akaryakıt istasyonlarımızı dört aydır kapalı tutuyorlar? Bizler dört aydır çoluğumuza ve çocuğumuza ekmek götüremiyoruz. 

 

Burada Türkiye’nin çok farklı illerinden gelen kardeşlerimiz ve mağdur akaryakıt istasyonu işletmecilerimiz var, mağdur işletme sayımız 1200 işletme. Söz konusu bu işletmelerde çok sayıda çalışanımız var. şu an onlar da, bizim gibi mağdur edildi, toplamda ülke genelinde 150 bin kişinin mağduriyeti söz konusu. 

İşletmemizde bizler hiçbir şekilde, kanunlara aykırı bir şekilde, hareket edemeyiz çünkü otomasyon sistemi denilen bir sistem kurulu burada, kameralar sürekli kayıt altında emniyet ve jandarma tarafından sürekli takip altında ve bu sistemlerin olduğu kısımlar ve alanlar mühürlü vaziyettedir, müdahale etmemiz kesinlikle mümkün değil. Dağıtım şirketinin işlediği suç tamamen tamamen dağıtım şirketinin sorunu ama bu sorun ne hikmetse bizlere fatura ediliyor.

 

 Her bir işletmemize farklı farklı para cezaları kestiler. Üstelik ellerinde mahkeme kararı olmadan, kesinleşmiş bir ceza kararı olmadan, akaryakıt istasyonlarımızın faaliyetlerini durdurdular. Konu bilir kişilere taşınıp hakkımızda bilir kişi olumlu ve istasyonlarımızın yeniden açılması yönünde karar vermesine rağmen, bir türlü istasyonumuzu kapatanlar tekrar gelip iş yerimizi açmadı. Biz kendimiz elimizde rapor olmasına rağmen açarsak, suçlu konumuna düşüyoruz.

 

 Şu an sizlerinde gördüğü gibi Jandarma ekipleri burada güvenlik önlemi almış durumda, biz her zaman kanunlarımıza ,devletimize, işimize ve müşterilerimize saygılıyız. Tek sıkıntımız haksız yere mağdur ediliyoruz. Bir dağıtım şirketinin işlediği suçu bize yüklüyorlar bizim tek suçumuz var oda paramız karşılığında, söz konusu dağıtım şirketinden akaryakıt almak. 

Neden bu dağıtım şirketini zamanında denetleyip bizi uyarmadınız? En azından başta bu olumsuz duruma yetkililer bir çözüm bulmuş olsaydı. Bizde o dağıtım şirketi yüzünden, mağdur olmazdık. Hem o kadar emeğimiz boşa gitti, hem de dört aydır mağduruz bizim bu geriye dönük yaşadığımız mağduriyet ,işsizlik, piyasalara borçlanmamız, bizlere kesilen onca cezalar bunlar ne olacak  ? Allah aşkına.

 

Büyük akaryakıt şirketleri, hakkımızda bazı basın mecralarında, demeç vererek, ya da haber yaptırarak, bizleri topluma sanki vatan hainiymişiz gibi bir imaj yaratmaya kalkışıyorlar Biz bu vatanın tertemiz evlatlarıyız, çok şükür hiç bir yolsuzluğumuz, hiç bir alavere, daleveremiz olmadı, olamaz da alnımız ak, başımız dik elhamdülillah.

 

 Benim buradan lütfen ama lütfen Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’tan,  sayın Devlet büyüklerimizden ricam lütfen bizlere yardımcı olsunlar bir an önce bizim işletmelerimizi açsınlar binlerce mağduriyete son versinler. Herkese saygılarımı sunuyorum” Dedi. Başkan Mert Ali Öztürk’ün konuşmasının ardından diğer mağdurlardan bazıları da yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek dile getirdi.

 


1200 Akaryakıt istasyonu işletmecisi magdur edildi

1200 Akaryakıt istasyonu işletmecisi magdur edildi